Blog
07.09.2022.

Zašto zimske gume?

Ako je činjenica da svako od nas promeni obuću u zavisnosti od vremenskih prilika, zašto ne bi bilo isto i za auto?
 
 
Tema o neophodnosti zimskih guma je česta u medijima, naročito zbog zakonske obaveze montiranja  zimskih pneumatika na vozila od 1. novembra. Ova mera, očito izaziva mnoge negativne reakcije vozača motornih vozila, pogotovo zbog nedovoljnih informacija o toj temi.
 
Zimske gume su  naoko identične “letnjim” gumama. Međutim, njih osim simbola pahuljice karakterizuje i druga šara, sa posebnim dezenom lamela i, što je naročito važno, posebna gumena smesa gazećeg sloja, koja naročito ispod  +7 stepeni Celzijusa, obezbeđuje prianjanje, stabilnost i optimalnu sigurnost u svim vremenskim uslovima.
Zimske gume daju najbolje od sebe u slučaju kiše, snega ili blata. Tokom zime, čak i na suvom ponašaju se optimalno i omogućavaju sigurniju vožnju od letnjih guma. Zbog toga površno je i neodgovorno reći  "Ja retko koristim auto", "Koristim auto samo u gradu", "Ako padne sneg ostaću kod kuće", itd.
 
Ne treba zaboraviti da su četiri gume, odnosno mali deo svake od njih, jedini kontakt između automobila koji dosežu čak dve tone težine i asfalta koji je retko dobro održavan.
Trenutno nema komentara

Slični članci

04.
Apr.
2023.
Novosti
Možete nas pronaći na adresi Milutina Milankovića 7V na Novom Beogradu, ili nas kontaktirati putem telefona: 066/878-89-03 ili na email: info@cvsgumacentar.r...
08.
Sep.
2022.
Blog
Testiranje guma se obavlja u 7 kategorija: Kočenje, Sneg, Led, Mokro, Habanje, Buka i potrošnja