Razlika između malog I velikog servisa.
 
Da li ste se ikada zapitali zašto svaki servis na vašem vozilu nije isti? Daćemo vam sve donji deo razlike između malog I velikog servisa.
Glavna razlika između manjeg i većeg servisa vozila je količina vremena i delova potrebnih za izvođenje određenog rasporeda održavanja vozila, ali postoji još mnogo toga za razmatranje.
MANJI SERVIS
Manji servis uglavnom uključuje sveobuhvatnu inspekciju vozila i dijagnostičke provere, zamenu motornog ulja i filtera, podmazivanje vozila i rotaciju guma od strane profesionalnog fabrički obučenog tehničara. Može biti deo usluge dnevnika, a ponekad će se nazivati osnovnim ili opštim servisom.
Kao gruba smernica - ovo zaista zavisi od našeg vozila, zahteva proizvođača, tipa motora i načina na koji se vaše vozilo koristi - potreban je manji servis na svakih 10.000 km ili svake godine.
 
VELIKI SERVIS
Glavna usluga uključuje zamenu ulja u menjaču i diferencijalu, koji podmazuju zupčanike i zupčanike koji prenose snagu sa pogonskog vratila na osovine točkova. Takođe možete računati na proveru i zamenu tečnosti za kočnice i kvačilo, prilagođavanje zazora u hodu kako biste bili sigurni da najvažniji delovi vašeg motora rade u optimalnom stanju. Takođe je vreme za proveru i zamenu masti za ležajeve točkova, da navedemo samo neke od potrebnih dodatnih stavki.
U zavisnosti od vozila, zahteva proizvođača i tipa motora, možete računati na veći servis nakon dva manja, dakle na svake tri godine ili 30.000 km. Ovo je obično i pravo vreme da razmislite o zameni svećica, filtera kabine i goriva i zupčastih kaiševa, na primer. Vaš dnevnik proizvođača će vam tačno reći kada su ove usluge neophodne.
 
 
ZAŠTO JE SERVIS VAŽAN
Redovno servisiranje može pomoći da se identifikuju potencijalni problemi pre nego što postanu stvarni, zato je važno da vaš automobil održavate servisiran u skladu sa uputstvima proizvođača / dnevnikom. Servisiranje će osigurati da se obave osnovne provere kritičnih komponenti vozila i da vas ovi vitalni delovi ne iznevere kada su vam najpotrebniji. Redovnim servisiranjem ste sigurni da je vozilo u ispravnom stanju.
Propuštanje da servisirate svoje vozilo svake godine da biste uštedeli nekoliko dolara zaista je lažna ekonomija. Redovno servisiranje može pomoći da se rano identifikuju problemi koji bi kasnije mogli postati skupi i skupi za otklanjanje. Takođe će vam pomoći na benzinskoj pumpi. Novi filteri za ulje i vazduh omogućavaju lakši rad motora i ekonomičniji automobil.
Kada dođe vreme da prodate svoje vozilo, mogućnost da obezbedite doslednu i redovnu istoriju servisiranja sa renomiranim odeljenjem za servisiranje, drastično će poboljšati vrednost vaše preprodaje.
Jednostavno rečeno, redovno servisiranje vašeg automobila će nesumnjivo produžiti životni vek vozila. Osim toga, kada ste spremni da prodate automobil sa dokazima o redovnom servisiranju – ili još bolje sa kompletnom istorijom servisiranja – verovatno ćete privući više potencijalnih kupaca i veću prodajnu cenu.
 
MALI ILI VELIKI SERVIS?
KADA DOĐE VREME ZA SERVIS ČUJETE LJUDI DA PRIČAJU O MALIM I VELIKIM SERVISIMA, ALI U ČEMU JE RAZLIKA.
SAZNAJTE RAZLIKU I ISKORISTITE NAJVEĆE IZ VAŠEG SERVISIRANJA
OSTANITE SVESTAN VAŠEG VOZILA
Većina vozila koja se danas proizvode imaju složene sisteme za dijagnostiku koji uvek prate automobil i njegove sisteme u potrazi za problemima. Mnoga od ovih vozila imaju svetla upozorenja i poruke koje se pojavljuju na instrument tabli. Na kraju krajeva, na vama je da budete svesni kada se pojave simptomi problema sa automobilom. Moraćete da budete svesni čudnih svetla na kontrolnoj tabli, neobičnih mirisa ili zvukova i bilo čega drugog sumnjivog što možda nema indikatore upozorenja.
 
Vaš dnevnik proizvođača je najbolji vodič za određivanje optimalnog vremena za manje i veće servisne intervale vašeg vozila.
Svakako je vreme da posetite Guma Centar DOO kada se čuje škripanje i škripanje kada pritisnete papučicu kočnice, ili ako čujete škljocanje, kuckanje i kucanje dok motor radi. Ovo je znak da morate odmah da pogledate svoj automobil.
 
Guma Centar DOO nudi mali I veliki servis za vozila bilo koje marke i modela. Imamo lokacije u Požarevcu i Paraćinu